skip to Main Content

Over Jaap

Het gebruik van resthout ligt eigenlijk zo voor de hand. Ik begon er zelf mee, omdat ik destijds geen geld had voor nieuw materiaal. Ik sleepte van alles mee naar de werkplaats om te kijken wat ermee te maken viel. Nu, ruim 15 jaar later, gebruik ik verhoudingsgewijs nog net zoveel restmateriaal, maar met een andere motivatie. Het is voor het maken van de meeste meubels simpelweg niet nodig een boom om te hakken. De groene noodzaak heeft het daarmee overgenomen van de economische beperking. Voor mijn eigen ontwerpen geldt dat er helemaal geen reden is om nieuw materiaal te gebruiken. Voor het werk dat ik in opdracht doe gebruik ik waar mogelijk restmateriaal, en wordt me tegenwoordig zelfs vaak gevraagd of ik uitsluitend met restmateriaal wil en kan bouwen.

Meer resthout gebruiken, minder bomen kappen. Meer CO2 opname, minder CO2 uitstoot.

Mijn producten worden in Oegstgeest gemaakt, door stagiairs, door mijzelf, maar ook door zzp’ers waarmee ik werk tijdens grotere projecten. Het zijn eerlijke producten. Alles wordt met zorg met de hand gemaakt, daardoor is elk product uniek. Het materiaal dat we voor de producten gebruiken, kan overal vandaan komen. Bijvoorbeeld een massief houten vloer, een oude salontafel van de kringloop of constructiebalken uit een boerderij.

Jaap van Ulden

De materialen die we gebruiken voor de afwerking van de producten zijn ook restmateriaal. Iedereen heeft in zijn schuur bijvoorbeeld nog wel een potje verf staan. Ook deze producten verwerken we, en wist je dat je verschillende kleuren water gedragen verf gewoon kan mengen? Voor een echt uniek kleurtje.

Het beschikbare restmateriaal bepaalt de kaders van het ontwerpproces. Het zorgt er ook voor dat de oplage van producten niet oneindig is. Hierdoor ontstaan er ware limited editions. Mijn ontwerpen zijn duurzaam, helder en functioneel.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Wilt u reageren op deze website, een bestelling plaatsen of een offerte aanvragen, laat dan uw gegevens achter en ik neem snel contact met u op.

     

    Back To Top